Monday, January 28, 2013

Bunting Pelamin

Berhabuk dh blogger nie.... dh berapa kurung lama x diupdate...
ruginya la ai x update masa pregnant dulu..... skrg dh ada baby pun...
Syukur alhamdulilah Allah dh memberikan hadiah yg sgt sgt sgt sgt bermakna.. tidak ternilai... Aryan Irfan skrg segalanya buat mama n papa... pengikat kasih syg mama n papa lebih erat... InsyaAllah..

okey, kta mulakan kisah masa pregnant dulu.....

lepas jer balik dari honeymoon di Langkawi, selang 3,4 ari pergi farmasi beli pregnancy test...
balik umah terus test.. biasa la... "SUPER EXCITED" la katakan.... tgk2 double line... tp x sure lgi sbb line tu cair jer.....suami ckp mmg double line... kami seronok x terkata sehingga la menitiskan air mata... Syukur sesgt.... mlm tu kami pergi klinik utk buat pengesahan doc.. tp sedih sbb result dr doc positif,.. tidak hamil... kami heran la.... 

mana x nya... doc tu suh pembantu dia buat pregnancy test.. dia g buat check air kencing kotor ke tidak... lps tu doc suruh dia buat prgenancy test dgn mengunakan air kencing yg sama... mungkin disebabkan air kencing tu sudah diusik mula2.. sbb tu kesan utk check pregnancy test tu positif... kami sedih gak la dlm keter sbb result dia positif.... masih tidah berpuas hati... ajak hubby g farmasi beli pregnancy test lgi...

kali nie beli 2 jenis pregnancy test..... cadangnya nk test lagi esok paginya... "kata org test pagi2 tu la yg betul"... esok pagi bgn excited nk test... tengok tengok...... double line... x puas hati lagi... test lagi satu jenis pregnancy test... still double.... apa lgi senyum smpai ke telinga la....

lepas pada tu kami pergi klinik yg lain utk buat pengesahan....
syukur Alhamdulilah mmg saya "Pregnant"... kandungan masa tu 4mggu...
masih awal lgi...... so kena lebih berhati2... balik umah brth family semua terkejut dan gembira...
mana x terkejut.. baru kawin tau2 dh pregnant.... bunting pelamin la kata kan.....

Gambar2 scan :






 Video baby :

video

Gambar2 semasa pregnant :










Sunday, April 29, 2012

Our Wedding 2.3.2012

Nikah
Alhamdulilah Kami sudah Diijab Kabulkan.

"Ya Allah terima kasih kerana semuanya berjalan dengan lancar dan sempurna. Satu kan la kami suami dan isteri buat selama2nya.. Berikan la kami kekuatan untuk menjalani kehidupan baru sebagai seorang suami dan isteri. berilah kebahagiaan dalam perkahwinan kami buat selama2nya sehingga akhir hayat kami dan Kurniakan la kami anak yg soleh/solehah. Berikan la kami petunjuk supaya kami menjadi suami, isteri, ayah, emak yg diberkati. Amin...

Gambar semasa Majlis Pernikahan yg berlangsung pada 2.mac.2012 bertempat di Masjid Zainal Tunku Abidin Putrajaya.





























terima kasih x terhingga kepada mama dan abah yang banyak membantu utk menjayakan majlis ini dengan begitu sempurna. dan x lupa jugak pada abg dan kak dbah yg sponser money yg byk... hehehe.... Cayang koreng buat selama2nya...... (x lupa pada semua mak saudara dan pak saudara, kawan2 dan jiran yg menolong dlm majlis nie..)

Sunday, January 22, 2012

MBF Wedding

Akhirnya MY BEST FRIEND dah bergelar seorg ISTERI..
syukur Alhamdulilah...

SELAMAT
PENGANTIN
BARU

** Semoga perhubungan perkahwinan yg dibina ini berkekalan buat selama2nya... menjadi isteri dan ibu yg solehah.. InsyaAllah.. aminn...

Btw chik nmpk cantik sgt.. nmpk lain tau.. x nmpk mcm tu chik.. heheheh.... 
nie antara gmbr yg lia ada... en.aiman menjadi photographer kejap.. tp bukan official la.. hikhikhik....







 Friendship 4eva dear... muuuaaaaahhhhhh.... :*

Photoshoot di PutRaJaYa

hehehe..... saje je nk test power camera tu....
sbb x pandai lgi guna....
tp kan.... bucuk siap beli speedlight before shoot mlm tu... eheeee...
betul2 semangat bucuk kta nie.. heheheh...
tp kta lagi la seronok sbb brg DSLR kta makin byk... :D



nie antaranya picture yg kami shoot :







byk lagi nk kena belajar nie... :)
GEE... cpt la ajar lia bg terer guna camera DSLR nie... 
hehhehe...... FOC tau.... :)

p/s : cuk, nnty kta shoot lagi.. lagi.. lagi.. dan lagi yek....
smpai la kta dua dh jd terer... eheee... :D